вторник, 8 септември 2015 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАРТОФИ


продукти:

6-7 бр.чушки "Капия";
1 кг.картофи;
300 гр.пилешко месо(сварено предварително);
1-2 бр.яйца;
1 средна глава кромид лук;
3-4 стр.копър;
1 ч.л.едра морска сол;
черен пипер(млян;счукан)
олио;

****сос:
1 ч.ч.кисело мляко;
1 ч.ч.прясно мляко;
сол;

В подсолената с морска сол вода сваряваме обелените картофи.Когато са сварени ги отцеждаме от водата и ги намачкваме с ръчната преса.Объркваме пюрето с накъсаното пилешко месо,нарязаните лук и копър и двете яйца.Подправяме и с черния пипер.
С тази смес пълним добре узрелите,месести чушки и заливаме с 1 ч.ч. вода и олиото.
Похлупваме и варим за 30-35 мин.Заливаме със сместа,приготвена за соса.Оставяме на тих огън да ври ястието до пълната му готовност.
Да Ви е вкусно!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...