събота, 26 април 2014 г.

ДВОЙНО РЕЦИКЛИРАН "ПОИЗОСТАНАЛ" КОЗУНАК


                                                        ПЪЛНЕН КОЗУНАК
продукти:
1 бр.козунак;
1 коф.кисело мляко;
6-7 с.л.сладко от череши;
2 пак.желатин;

уиски/коняк;

Накисваме желатина в 1 каф.ч. студена вода.Когато набъбне го разтапяме на водна баня.
Прибавяме течния желатин към сместа от кисело млеко и сладко.Оставяме за кратко в хладилника за да започне желирането.
Отваряме козунака:)))),всъщност просто изрязваме горната час като капак.
Издълбаваме вътрешността на долната част и изсипваме млечната смес вътре като предварително сме поръсили тук-там козунака с алкохола.
Похлупваме с капачето и прибираме в хладилник за около два часа.




                                                      КОЗУНАЧЕНИ БОНБОНИ

Вътрешността на вече пълнен козунак натрошаваме в купа.
Прибавяме 2-3 с.л.ягодово сладко и омесваме смес,от която оформяме кръглите бонбонки.
Потапяме всеки от тях в разстопен на водна баня млечен шоколад "Своге".
Подреждаме върху хартия за печене и поръсваме с налични ядки,в случая са филирани бадеми.
Изчакваме да стегне шоколада и сладко-сладко си похапваме........:)))





БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...