сряда, 22 май 2013 г.

................И ПЕЧЕН НИЛСКИ КОСТУР

С всяка изминала година осъзнавам каква щастливка съм..............и с всеки рожден ден се радвам все повече на невидимите за очите подаръци(е и на видимите разбира се:)))).
Този 41-ви път,в който се чества рождението ми е най-щастливия ми до сега:))(както всеки един от изминалите:))....
Няма да Ви почерпя с торта,но ще зарадвам очите Ви с прекрасния букет от моите деца ....благодаря и на Вас приятели за поздравите:),трогната съм
НИЛСКИ КОСТУР С БИРА

продукти:
2 бр.филе от нилски костур(около 500 гр.);
1 вр.зелен лук;
1 с.л.зърна черен пипер;
2 дафинови листа;
200 мл.бира;
50 мл.олио;
сол;

Посоляваме рибното филе.
На дъното на тавичка разпределяме нарязания зелен лук,а върху това легълце подреждаме рибата.Поръсваме с зрънцата черен пипер и дафиновите листенца.Поливаме с бирата и олиото.

Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем на 180С до извирането на течността.Преди да изкараме ястието от фурната запичаме без фолио.

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...