понеделник, 19 август 2013 г.

ТИКВИЧКА БЮРЕК С ПИЛЕШКО


продукти:
500 гр.пилешко месо;
2 бр.(около 500-600 гр)тиквички;
3 бр.яйца;
50 мл.пресно млеко;
брашно;
сол;
олио за пържене;

продукти за маринатата:
 4-5 с.л.соев сос;
3 с.л.къри сос;
3 скил.чесън;
сол;
2 стр.мащерка;

Тиквичките измиваме и нарязваме на тънки филийки по дължина.Посоляваме ги и оставяме да се отжедят и омекнат за един час.
Пилешкото нарязваме на средни по големина парченца(аз взех месото в този вид от магазина).Мариноваме го за час със смес от изброените продукти.
Разбиваме яйцата с пресното млеко и щипка сол.

Вземаме филийка тиквичка поставяме върху нея от пилешкото и похлупваме с втора филийка от зеленчука.
Хубаво овалваме в брашното,после в яйчената смес и пържим в добре загрятата мазнина и от двете страни.
Получи се прекрасен бюрек.Поднесох го с лимон,но би било прекрасно и ако се поднесе с чеснов сос или доматен такъв.....
 Съжалявам,но нямах възможност да снимам ястието в разрез,но........надявам се и така да съм Ви заинтригувала:)!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...