понеделник, 19 август 2013 г.

ТИКВИЧКА БЮРЕК С ПИЛЕШКО


продукти:
500 гр.пилешко месо;
2 бр.(около 500-600 гр)тиквички;
3 бр.яйца;
50 мл.пресно млеко;
брашно;
сол;
олио за пържене;

продукти за маринатата:
 4-5 с.л.соев сос;
3 с.л.къри сос;
3 скил.чесън;
сол;
2 стр.мащерка;

Тиквичките измиваме и нарязваме на тънки филийки по дължина.Посоляваме ги и оставяме да се отжедят и омекнат за един час.
Пилешкото нарязваме на средни по големина парченца(аз взех месото в този вид от магазина).Мариноваме го за час със смес от изброените продукти.
Разбиваме яйцата с пресното млеко и щипка сол.

Вземаме филийка тиквичка поставяме върху нея от пилешкото и похлупваме с втора филийка от зеленчука.
Хубаво овалваме в брашното,после в яйчената смес и пържим в добре загрятата мазнина и от двете страни.
Получи се прекрасен бюрек.Поднесох го с лимон,но би било прекрасно и ако се поднесе с чеснов сос или доматен такъв.....
 Съжалявам,но нямах възможност да снимам ястието в разрез,но........надявам се и така да съм Ви заинтригувала:)!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...