петък, 28 юни 2013 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С МОЦАРЕЛА НА ТИГАН



продукти:

1 кг.пилешки дробчета;
1 гл.кромид лук(голяма);
3 бр.чушки:Севрия";
1 бр.люта чушка;
1-2 бр.домат;
100-150 гр.моцарела;
сол;
черен пипер;
олио;
магданоз;

Сваряваме дробчетата в подсолена вода.
Запържваме в загрятото олио за 5-6 мин.нарязания на полумесеци кромид заедно с едрите парченца чушка.

Прибавяме пилешките дробчета и лютото чушле.

Поразбъркваме за около 3-4 мин.и прибавяме нарязаните домати.


Разбутваме с шпатулата.Посоляваме със солта и черния пипер.След има-няма 5 мин.накъсваме в тиганчето моцарелката и изключваме котлоно,но не дърпаме ястието.
Поднасяме с богата поръска от свеж магданоз.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...