четвъртък, 13 октомври 2016 г.

ЗАДУШЕНИ КАРТОФИ С ЛИМОН


продукти:

1 кг.картофи;
2 щипки едра морска сол;
кората на 1/2 лимон;
1 ч.л.едрозърнеста горчица;
1 с.л.ронена чубрица;
30 гр.краве масло;

2-3 стр.джоджен;

Обелените и нарязани на едро картофи изсипваме в тенджерка.Посоляваме и подправяме  с чубрицата,горчицата и лимоновите кори..НЕ РАЗБЪРКВАМЕ!Поставяме и резана масло.Заливаме с 1 ч.ч.-1 1/2 ч.ч. вода.

Похлупваме и до извиране на течността и готовността на картофите не разбъркваме,а само раздрусваме тенджерката.
Поднасяме порциите,обилно поръсени с пресен джоджен!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...