четвъртък, 18 септември 2014 г.

МЛЕЧНА ЧОРБА СЪС СВИНСКИ КРАЧЕТА И УШЕТА:)





продукти:

2 бр.свинси крачета;
3 бр.свински уши;
1 л.прясно млеко;
30 гр.краве масло;
1 с.л.червен пипер;
щипка черен пипер;
сол;

В херметическа тенджера сваряваме свинските крачета и уши в подсолена вода.


Сварените крачета почистваме от кокалчетата и заедно с нарязаните на ситно ушички ги пускаме в съд,в който шредварително сме изсипали прясното млеко.Сипваме и от бульона.

За десетина минутки оставяме чорбата да покъкри,след което изсипваме запържения пипер в кравето масло.
Овкусяваме с черен пипер,а при желание от наша страна сервираме за добавка и счукан чесън в оцет.......
Бон апети!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...