понеделник, 25 януари 2016 г.

ОРИЗОВИ КЮФТЕТА "3"




продукти:

1 ч.ч.ориз;
1 малка глава кромид;
1 голям морков;
1 ч.ч.зелен фасул;
2-3 бр.кисели краставички;
1/3 вр.магданоз;
1 ч.л.едра сол;
3 бр.яйца;
щипка черен пипер;

галета;
олио за пържене;

Измиваме ориза и заедно с целият(обелен)морков и ситно нарязания кромид го сваряваме в 3 ч.ч. вода като сме посолили със солта.
Когато поелия вече течност ориз изстине,нарязваме моркова на дребни кубчета.добавяме ситно нарязаните зелен фасул,кисели краставички и магданоз.Подправяме с черния пипер,чукваме едно яйце и омесваме оризовата кайма:).
Оформяме кръгли и елепсовидни кюфтенца.Потапяме в разбитите с малко водичка две яйца,после в галета и пържим в силно загрятото олио.
Поднасяме с овче(цедено) кисело млеко!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...