понеделник, 25 януари 2016 г.

ОРИЗОВИ КЮФТЕТА "3"




продукти:

1 ч.ч.ориз;
1 малка глава кромид;
1 голям морков;
1 ч.ч.зелен фасул;
2-3 бр.кисели краставички;
1/3 вр.магданоз;
1 ч.л.едра сол;
3 бр.яйца;
щипка черен пипер;

галета;
олио за пържене;

Измиваме ориза и заедно с целият(обелен)морков и ситно нарязания кромид го сваряваме в 3 ч.ч. вода като сме посолили със солта.
Когато поелия вече течност ориз изстине,нарязваме моркова на дребни кубчета.добавяме ситно нарязаните зелен фасул,кисели краставички и магданоз.Подправяме с черния пипер,чукваме едно яйце и омесваме оризовата кайма:).
Оформяме кръгли и елепсовидни кюфтенца.Потапяме в разбитите с малко водичка две яйца,после в галета и пържим в силно загрятото олио.
Поднасяме с овче(цедено) кисело млеко!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...