петък, 9 октомври 2015 г.

ОРИЗОВА САЛАТА 5


продукти:

1 ч.ч.ориз;
3-4 бр.домати;
1 бр.люто чушле;
1 бр.зелена чушка;
1/2 вр.магданоз;

яйца;

***дресинг:

3 скил.чесън:
1 с.л.доматено пюре;
50 мл.зехтин;
1/2 лимон(сок);
сол;

Сваряваме ориза в подсолена вода според инструкциите.
Чушката измиваме и нарязваме на дебели пръстени,които поставяме на дъното на добре загрят тефлонов тиган.Чукваме по едно яйце във всеки пръстен.Когато яйцето е запечено от долу,обръщаме.
В блендер пасираме изброените продукти за дресинга.
Объркваме пръхкия ориз с дребните парченца домат,магданоз и люто чушле в едно с вкусния дресинг.
Поднасяме салата,гарнирана с запечените яйца в чушка.
Да Ви е сладко!


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...