четвъртък, 17 септември 2015 г.

ОБЪРНАТ СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ И КЪПИНИ


продукти:

1 бр.праскова;
1 ч.ч.къпини;
110 гр.краве масло;
1 1/2 ч.ч.захар;
3 с.л.кисело мляко;
1 /2ч.л.сода за хляб;
2 бр.яйца;
1 ч.ч.брашно
1/2 ч.л.ароматна подправка(портокал+канела);

С миксер разбиваме на пухкав крем мекото масло и 2/3 от захарта.Добявяме едно по едно яйцата и продължаваме да разбиваме.Добавяме сместа(кисело мляко и сода),щипката сол и ароматната подправка.Лъжичка по лъжичка приобщаваме и пресятото брашно.
Захарта,която оставихме я карамелизираме.Карамела разпределяме на дъното на тортена форма.Разпределяме плодовете,а именно прасковата,която сме нарязали по наш вкус и почистените от дръжчици къпини.Изсипваме тестото и печем до суха клечка на 170-160С.
Поднасяме сладкиша обърнат.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...