понеделник, 24 октомври 2016 г.

РИБНА СУПА


продукти:

5 бр.глави от паламуд;
1 бр.чушка;
1/2 люто чушле;
1/2 гл кромид лук;
3-4 бр,средни картофи;
1 скил.чесън;

3-4 бр.бахар;
1 дафинов лист;
3-4 стр.кервиз;
1 ч.л.сол;
3-4 с.л.олио;


***застройка(по желание);
1 бр,яйце;
1 ч.л.горчица;
1/3 ч.ч.кисело мляко(прясно мляко);


Рибните глави сваряваме в подсолена вода заедно с дафиновия лист и бахарите.
Прецеждаме бульона и отделяме месцето от костите!
В тенджерката загряваме олиото и запържваме нарязаните на дребно,лук,картофи,чесън и чушки.След 4-5 мин.заливаме с прецедения бульон ,който е около 1,250 л..Добавяме ситно нарязаните стебла на целината и пускаме вече използвания дафинов лист и бахари.Малко преди да дръпнем тенджерката от котлона добавяме чистото месо от паламуда и застройваме по желание.
Поднасяме с наситнените листа от целина и лимонов сок!
Да Ви е вкусно!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...