понеделник, 12 декември 2016 г.

СВИНСКИ ЕЗИК С ВИНЕН СОС


продукти:

3 бр.свински език;
100 мл.червено вино;
3 скил.чесън;
2 с.л.царевично нишесте;
1 ч.л.червен пипер;
1 даф.лист.
3-4 бахара;
олио;
сол;
черен пипер;

Добавка към ястието;

В подсолена вода сваряваме свинския език.Обелваме го и го нарязваме на филийки.
В тенджерка загряваме олиото.За 2-3 мин запържваме нарязаните скилидки чесън,а заедно с него добавяме и нишестето.Малко преди да налеем бульона от езика добавяме и червения пипер.Отревисто бъркайки сипваме от силния бульон докато достигнем желаната гъстота.Добавяме езика ,бахара и дафиновия лист.
Сервираме с пилафът ,който е превъзходна компания и на соса , и на месото...


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...