понеделник, 12 декември 2016 г.

СВИНСКИ ЕЗИК С ВИНЕН СОС


продукти:

3 бр.свински език;
100 мл.червено вино;
3 скил.чесън;
2 с.л.царевично нишесте;
1 ч.л.червен пипер;
1 даф.лист.
3-4 бахара;
олио;
сол;
черен пипер;

Добавка към ястието;

В подсолена вода сваряваме свинския език.Обелваме го и го нарязваме на филийки.
В тенджерка загряваме олиото.За 2-3 мин запържваме нарязаните скилидки чесън,а заедно с него добавяме и нишестето.Малко преди да налеем бульона от езика добавяме и червения пипер.Отревисто бъркайки сипваме от силния бульон докато достигнем желаната гъстота.Добавяме езика ,бахара и дафиновия лист.
Сервираме с пилафът ,който е превъзходна компания и на соса , и на месото...


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...