сряда, 16 януари 2013 г.

ПИЛЕШКО ВРЕТЕНО С КЕСТЕН


продукти: за  2 порции

2 пилешки пържоли от бут/с кожа/;
2 парченца пушен кашкавал/около 30 гр./;
1/2 гл.кромид-лук;
1 кисела краставичка;
1 каф.ч.ядливата вътрешност на сварени кестени;
2 с.л.олио;
сол;


Пилешките пържолки се посоляват разумно и от двете страни. Вътрешната част поръсваме с тънки лучени полумесеци.

В единия край на месцето поставяме парченце кашкавал,върху което поставяме половината кисела краставичка,която сме нарязали на дълги филийки.

Разпределяме и кестените по равно.

Престягайки навиваме пържолата на руло.
Престягаме внимателно и поставяме в удобна тавичка.Поливаме всяко вретено с лъжичка олио,изсипваме в тавичката 1 ч.ч.вода и печем на 170С до готовност.
Нищо трудно,но пък много вкусно...:)Да Ви е сладко!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...