понеделник, 26 август 2013 г.

СИРОПИРАНИ ОХЛЮВЧЕТА СЪС СТАФИДИ


продукти:
1 1/2 ч.ч.пресно млеко;
1 бр.яйце;
1/2 кубче мая;
1 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
1 с.л.канела;
5-6 с.л.олио;

стафиди;

за сиропа:
0.500 гр.захар;
300-400 мл.вода;
3 бр.ванилийки;
4 с.л.лимонов сок;

От гореизложените продукти(без стафидата)омесваме меко тесто.Покриваме съда,в който сме поставили тестото със стреч или кърпа и оставяме да втаса.
Втасалото ,пухкаво тесто разточваме на кора с дебелина 0.5 см.и поръсваме със сушения плод.
 Навиваме на руло,което впоследствие нарязваме на парченца с дебелина около сантиметър.

Поставяме в тавичката за печене през малко разстояние между охлювчетата.Оставяме да втасат отново и печем на 180-200С до готовност.
Заливаме с предварително приготвения(студен) сироп.


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...