петък, 27 декември 2013 г.

МАСЛЕНИ БИСКВИТИ СЪС СТАФИДИ/Biscotti al burro con uvetta


продукти:
1 ч.ч. меко масло (със стайна температура);
½ чаша кристална захар;
1/3 чаша захар мускодова;
1 голямо яйце;
2 2/3 чаши брашно;
щипка сол;
100 гр.стафиди;
50 мл.ликьор от портокал;
1 ч./л.канела;
1 с.л.мед;

От вечерта накисваме стафидите с портокаловия ликьор и объркваме с канелата.
Мекото масло разбиваме със захарите и яйцето на лек и гладък крем.Подправяме със солта и меда.Изсипваме и стафидите с течността (ако е останала).Постепенно сипваме и брашното като омесваме меко тесто,което прибираме за 30 мин.в хладилник.От топката маслено тесто оформяме два фитила с дебелина  около 3 см.,от тях режем бесквитите с 45 гардусов ъгъл на ножа.
Печем в предварително затоплена фурна на 170С.


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...