понеделник, 27 май 2013 г.

ЗАЕК СЪС ЗАРЗАВАТ ПОД КАПАК



продукти:

1 заек;
300 гр.гъби(печурки);
3-4 бр.моркови;
1 бр.тиквичка;
1 вр.зелен лук;
1 стр.пресен чесън;
300 мл.бяло вино;
80 гр.масло;
сол;
1 с.л.зърна черен пипер;
2-3 стръка джоджен;

Измиваме и посоляваме заека.Поставяме го в глинен гювеч,а около него разпределяме целите гъбки,едро нарязаната тиквичка,пресен лук,моркови и стрък чесън.
Заливаме с виното и доливаме 200 мл.вода.Пъхваме стръковете джоджен ,зрънцата пипер и парченцата краве масло.
Печем в студена фурна на 170С.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...