понеделник, 13 юли 2015 г.

АЛА ГЕРГЬОВСКО ТЕЛЕШКО

Реших ,че  с покупката ми на прекрасното телешко от сукалче ще вкарам аромата на Гергьовден у дома по никое време:).....
Другата ми идея бе да сложа и нещо зеленичко в ориза и като се огледах в хладилния шкаф зърнах една марулка,която леко ми "намигна",че е готова да се жертва....
Получи се много вкусно ястие, с което нямаше как да пропусна да Ви запозная!
 продукти:

1,500 кг.телешко сукалче;
200 гр.ориз;
2 моркова;
1 шепа сушени челядинки;
1 маруля;
1 вр.зелен лук;
джоджен(и сух и пресен);
черен пипер;
олио;
сол;

Месото натриваме със смес от сол и черен пипер.
Оризът объркваме с нарязаните:маруля,лук,морков и пресен джоджен.Прибавяме сушените ароматни гъби и останалите подправки.
В съда,избран от нас разпределяме месото и ориза.Ливваме олио,добавяме вода в съответното съотношение,подходящо за ориза.Покриваме с алуминиево фолио и печем на 170С за час -час и половина.
Проверяваме!
10-15 мин. преди да сервираме махаме фолиото и запичаме за коричка........
Бон апети!





БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...