понеделник, 7 март 2016 г.

КОПРИВЕНА СУПА

продукти:

1 купа прясна коприва(6-7 стиски);
1-2 моркова;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
1 каф.ч.ориз;
1/2 каф.ч.олио/зехтин;
1/2 с.л.червен пипер;
сол;

копър;
? бр. яйца според желанието ни;

В подсолена вода попарваме почистената коприва.Отцеждаме и  изстинала я накълцваме на много ситно.
В затопленото олио задушаваме ситно нарязаните лук,моркови и чесън.Добавяме и измития ориз,а сслед като се избистри добавяме копривата.Поръсваме със сол и червен пипер и след две-три минутки заливаме с 1 1/2 л.топла вода.Когато оризът и зеленчуците са готови добавяме ситно нарязания ,ароматен копър и чукваме яйцата в силно врящата супа.С помощта на вилица раздърпваме яйцата(аз не обичам да ги правя на дребни парченца).
Поднасяме с прясно смлян черен пипер и лимонов сок!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...