понеделник, 7 март 2016 г.

КОПРИВЕНА СУПА

продукти:

1 купа прясна коприва(6-7 стиски);
1-2 моркова;
1 гл.кромид лук;
2 скил.чесън;
1 каф.ч.ориз;
1/2 каф.ч.олио/зехтин;
1/2 с.л.червен пипер;
сол;

копър;
? бр. яйца според желанието ни;

В подсолена вода попарваме почистената коприва.Отцеждаме и  изстинала я накълцваме на много ситно.
В затопленото олио задушаваме ситно нарязаните лук,моркови и чесън.Добавяме и измития ориз,а сслед като се избистри добавяме копривата.Поръсваме със сол и червен пипер и след две-три минутки заливаме с 1 1/2 л.топла вода.Когато оризът и зеленчуците са готови добавяме ситно нарязания ,ароматен копър и чукваме яйцата в силно врящата супа.С помощта на вилица раздърпваме яйцата(аз не обичам да ги правя на дребни парченца).
Поднасяме с прясно смлян черен пипер и лимонов сок!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...