сряда, 23 октомври 2013 г.

ТИГАН БАНИЦА

Тази баничка би Ви станала фаворит,ако я опитате.Приготовлението и е много лесно и бързо,вкусът и е уникален сякаш е печена на камък(пещ),а ароматът на масло и препечено така  гъделичка носа,че и заспал да си ще станеш,и сит да си ще огладнееш..........пожелавам Ви същото удоволствие,което изпитахме ние докато я хапвахме:))!!!

продукти:

1 пак.кори"Фамилия";
4 бр.яйца;
150 гр.краве масло;
350-400 гр.краве сирене;

Натрошаваме сиренето и хубаво го объркваме с четирите яйца.
Пакета с корите разделяме на три(в пакета има 15-16 листа).
Разтопяваме маслото и започваме с приготовлението.....
Подмазваме с 1 с.л.масло тигана(около 30см.),поставяме първата кора.
Пак поливаме с масълце,поръсваме с плънка,втората кора.
Пак масло,плънка,третата кора.
Масло,плънка,четвърта кора,масло,плънка и последната-пета кора,масло .
Загъваме стърчащите крайчета на корите и слагаме тигана на топлия котлон.С помоща на шпатула повдигаме и решаваме кога е дошъл момента на завъртането на баницата.Печенето е около 5 мин.на страна.


Обръщаме със същия финт като за палачинка,но си помагаме с шпатулата,която сме подпъхнали отдолу:).
Печем  от втората страна и поднасяме.
По този начин сътворяваме и останалите две тиган баници.


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...