вторник, 3 март 2015 г.

МЛЕЧНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ

Тази рецепта е нищо повече от една идея за марината,чрез която пилешкото филе става превъзходно.

продукти:
1 кг.пилешко филе(2 пеперуди);

***марината:
3 с.л.кисело млеко;
3 скил.чесън;
3 с.л.олио/зехтин;
1/2 каф.л. мляна морска сол;
1/2 ч.л.къри;
2 стр.пресен кромид лук;


Пилешкото филе нарязваме на пържолки с остър нож.
Чесновите скилидки счукваме и объркваме с наситнения лук и с останалите продукти.В удобен съд размесваме пържолките с маринатата и прибираме за 2-3 часа в хладилник преди да ги пекнем на оребрен тиган или скара.
Прекрасно се чувства човек след като е похапнал от това филенце в едно със свежа салатка:)




ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!





Честит повод да си припомним ,че сме българи!Жалко е ,че ни е нужна причина да си припомним националността си................
Събудете добродетелността си и изтупайте от скрина родолюбието и българското самосъзнание хора!
Бъдете горди от факта ,че сте се родили по тези земи и речта Ви е българска!
Не спирайте сърцето си .......,нека бие в ритъма на "Шуми Марица"!
Дайте всичко от себе си и всеки по свой начин да допринесе с нещо за укрепването на българските устои!Освободете духа и мисълта си!Бъдете открити ,мъдри,смели и позитивни!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...