петък, 28 ноември 2014 г.

ПАТЕШКА СУПА

продукти:

500-600 гр.патешки маншони:
500 гр.картофи;
500 гр.карфиол;
100 мл.пресно млеко;
1 стрък праз;
1 бр.морков;
бял пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме патешките маншончета.След като месото е увряло,внимателно обираме мазнината(ще я използваме за други ястия).Прецеждаме течността и в нея сваряваме обелените и едро нарязани картофи,праз и морков,заедно с карфиолените розички.
Пасираме готовите зеленчуци и овкусяваме с пипера и млякото.
В дълбока чиния сипваме от крем супата и гарнираме с накъсано патешко месце.
Да Ви е сладко!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...