четвъртък, 14 февруари 2013 г.

СЛАДКИ РЕБЪРЦА


продукти:

1.500 кг.свински ребърца;

продукти за маринатата:

3-4 с.л.кетчуп;
2-3 с.л.фин мармалад от горски плодове;
1 ч.л.сол;
2 с.л.подправка за пържоли"KOTANYI";
3 с.л.олио;
1 ч.л.чесън на прах;
2 с.л.тъмен соев сос;
1/2 лимон/сок/;


Продуктите за марината се разбъркват до получаването на гъст сос.

С този сос с помощта на четчица намазваме хубаво ребърцата и от двете страни и оставяме на хладно за около  час-два.
Печем на 180С до готовност.
Няма да казвам,колко са прекрасни,защото е излишно....просто опитайте.Гарнитурата към ребърцата е волна:))))))

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...