понеделник, 29 септември 2014 г.

ПИЛЕ С ПРЯСНО ЗЕЛЕ



 продукти:

1,500 кг.прясно зеле;
1 кг.пилешко месо;
500 мл.доматено пюре;
1 гл.кромид лук;
1 бр.чушка;
1 с.л.червен пипер;
олио;
сол;



Нарязваме крехкото зеле на средни парченца(не обичам много наситненото прясно зеле:),когато става въпрос за готвене).В глинения съд или в тенджерката разпределяме 2/3 от зелето.Посоляваме и изсипваме ситните кромидени и чушкини резанчета.Върху тях подреждаме месото.Пак поръсваме солчица и покриваме с озтаналото зеле.Подправяме с червения пипер,олио и изсипваме пюрето.Прибавяме и 250-300 мл.вода.Готвим ястието на бавен огън.от време на време поразбъркваме деликатно.
Бон апетит!




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...