петък, 12 февруари 2016 г.

БОНБОНИ "ТРИТЕ ЛЕШНИКА"

Спокойно бих могла да дам заглавието "Троен лешник",но би били неправилно,не за нещо друго,а защото споменатите и любими от детството ни бонбони имат специфична форма,а и нямаха поръската от какао....Но пък тези които Ви представям по нищо не отстъпват на вкус:)!Великолепни бонбони!
продукти :(за около 30 бр.)

200 гр.лешници;
200-250 гр.млечен шоколад;
60 мл.течна сметана;
1 с.л.течна ванилия;
натурално какао;

Запичаме лешниците и когато се охладят им махаме люспите,претривайки ги между дланите.
На водна баня разтапяме шоколада ,към който добавяме сметаната и ванилията.
Застиламе поднос с хартия за печене и с помощта на чаена лъжичка сипваме от шоколада във всяка шоколадова "локвичка"подреждаме по три лешника.Оставяме на хладно и след около 50-60 мин.пак с помощта на лъжичка слагаме шоколад върху лешниците.пак оставяме на хладно и след около час вземаме лешникова купчинка,помагайки си с шпатулка или нож,и я потапяме в съда с шоколада.
Пак изкарваме подноса на студено и след 1-2 часа напудряме бонбоните с какаото.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...