понеделник, 4 февруари 2013 г.

ЗАДУШЕНО СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН


продукти:

1-1,200 кг.свински джолан без кост/около 6 бр./;
1,500 кг.картофи;
3 бр.моркови;
2 гл.кромид;
3-4 дафинови листа;
7-8 бахар;
сол;
олио;

При желание разполовяваме джоланите и ги прибавяме при обелените и едро нарязаните картофи в по-голям глинен гювеч.Нарязваме на дебели кръгчета морковите и крокида и  ги пъхваме при месото.Посоляваме и с ръце хубаво омесваме ястието.Разпределяме бахара и дафиновия лист.Поливаме с 2 ч.ч.вода и олио.Захлупваме с капака и печем за около 2 часа на 170С.


САЛАТА НА ПАРА


продукти:
 
2 бр.тиквички;
400-500 гр.замразено броколи/пресно/;
200-300 гр.замразен карфиол/пресен/;
сол;

продукти за заливката:

1/2 пак.сух чесън;
1 с.л.сух копър;
3-4 с.л.олио/зехтин/;
1 лимон/сок/;
4-5 с.л.салатен сос на "HEINZ";
сол;

За по 3-5 мин.задушаваме зеленчуците на пара,като пресварително сме ръснали много малко сол,защото после ще добавим още.Трябва да хрупкат.

От изброените продукти правин сос за заливката,с която овкусяваме салата.
Преди поднасяне пребираме в хладилник.
Прекрасна е,не пречи да поръсите и с пресен копър при желание:)!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...