неделя, 20 септември 2015 г.

ЕСЕННА ПИЛЕШКА ГОЗБА



продукти:

2 бр.пилешки гърди;
1 бр.патладжан;
3-4 бр.картофи;
3-4 бр.моркови;
5-6 бр.зелени чушки;
2-3 бр.домати;
1 гл.кромид лук;
1 гл.чесън;
100-150 мл.олио;
сол;

магданоз;

Измиваме ,обелваме и нарязваме на средни кубчета патладжана и картофа.
Морковите,кромида и чушките нарязваме на едро.
Чесновите скилидки само отделяме да са самостоятелни,без да ги белим.
Настъргваме доматите.
Нарязваме месото на средни парчета и заедно със зеленчуците(без доматите) задушава и запържва в загрятото олио за около 5-10 мин.Посоляваме и добавяме около 600-700 мл.вода и доматите.Оставяме да си къкри на тих огън до готовност.
Поднасяме с поръска от магданоз!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...