неделя, 20 септември 2015 г.

ЕСЕННА ПИЛЕШКА ГОЗБА



продукти:

2 бр.пилешки гърди;
1 бр.патладжан;
3-4 бр.картофи;
3-4 бр.моркови;
5-6 бр.зелени чушки;
2-3 бр.домати;
1 гл.кромид лук;
1 гл.чесън;
100-150 мл.олио;
сол;

магданоз;

Измиваме ,обелваме и нарязваме на средни кубчета патладжана и картофа.
Морковите,кромида и чушките нарязваме на едро.
Чесновите скилидки само отделяме да са самостоятелни,без да ги белим.
Настъргваме доматите.
Нарязваме месото на средни парчета и заедно със зеленчуците(без доматите) задушава и запържва в загрятото олио за около 5-10 мин.Посоляваме и добавяме около 600-700 мл.вода и доматите.Оставяме да си къкри на тих огън до готовност.
Поднасяме с поръска от магданоз!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...