неделя, 20 септември 2015 г.

ЕСЕННА ПИЛЕШКА ГОЗБА



продукти:

2 бр.пилешки гърди;
1 бр.патладжан;
3-4 бр.картофи;
3-4 бр.моркови;
5-6 бр.зелени чушки;
2-3 бр.домати;
1 гл.кромид лук;
1 гл.чесън;
100-150 мл.олио;
сол;

магданоз;

Измиваме ,обелваме и нарязваме на средни кубчета патладжана и картофа.
Морковите,кромида и чушките нарязваме на едро.
Чесновите скилидки само отделяме да са самостоятелни,без да ги белим.
Настъргваме доматите.
Нарязваме месото на средни парчета и заедно със зеленчуците(без доматите) задушава и запържва в загрятото олио за около 5-10 мин.Посоляваме и добавяме около 600-700 мл.вода и доматите.Оставяме да си къкри на тих огън до готовност.
Поднасяме с поръска от магданоз!



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...