четвъртък, 29 ноември 2012 г.

ЛЕЩА СЪС СРЪБСКА НАДЕНИЦА



продукти:

500 гр.леща;
300-400 гр.сръбска наденица;
1 гл.кромид;
1 гл.чесън;
1-2 моркова;
1-2 стръка кервиз;
2 с.л.доматено пюре;
сол;
ронена чубрица;
олио;




Почистината и измита леща изсипваме в тенджера.Прибавяме нарязаните на ситно лук и кервиз.Морковите и сръбската наденица нарязваме на кръгчета,чиято дебелина преценяме индивидуално:).Пускаме небрежно скилидките чесън,които предварително сме обелили/може и не белени/.Размиваме доматеното пюре в малко вода и го изсипваме в тенджерата.Посоляваме,поръсваме с чубрица и подправяме с олиото.Сипваме вода и слагаме на котлона.
Готовата леща поднасяме с оцет или лимон:).
Да Ви е сладко!

АНАНАСКИ СЪС СУСАМ



Това са от десертите:колкото бързи-толкова вкусни:)))).
Надявам се да ги опитате,защото в противен случай ще сгрешите:))!

продукти:

1 руло"Ягода"/около 300 гр./;
250 гр.ананас от компот;
сусам;


Нарязваме рулото на парченца/без значение големината/.Нарязваме ананасовите шайби на дребни парченца.Омесваме двата продукта и получваме леко лепкаво,влажно тесто.Правим топчета с желана големина.
Сусама препичаме в сух тиган и оставяме да изстине.
Топчетат овалваме много хубаво в сусама и ги пребираме в хладилник поне за 1 час.
Прекрасни са !

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...