събота, 21 януари 2017 г.

ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФКИ С КОПЪРОВО ПЕСТО


продукти:

5-6 бр.картофи(да не са дребни);

1/2 вр.копър;
70-80 мл.зехтин;
3 скил.чесън;
сок на 1/2 лимон;
3-4 бр.маслини"Стафида";
сол;

Картофите измиваме с четка и нарязваме на тънки филийки (заедно с кожичката).
Всички продукти,изброени по-горе пасираме и така получаваме ароматното песто.
В удобен съд объркваме много добре картофите с пестото.

Подреждаме с леко прихлупване в тавичка и печем на 180С до готовност!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...