събота, 21 януари 2017 г.

ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФКИ С КОПЪРОВО ПЕСТО


продукти:

5-6 бр.картофи(да не са дребни);

1/2 вр.копър;
70-80 мл.зехтин;
3 скил.чесън;
сок на 1/2 лимон;
3-4 бр.маслини"Стафида";
сол;

Картофите измиваме с четка и нарязваме на тънки филийки (заедно с кожичката).
Всички продукти,изброени по-горе пасираме и така получаваме ароматното песто.
В удобен съд объркваме много добре картофите с пестото.

Подреждаме с леко прихлупване в тавичка и печем на 180С до готовност!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...