петък, 17 октомври 2014 г.

ПИЛЕ ПАПРИКА



продукти:

2 бр.цели бутчета;
2 гл.кромид лук;
10-15 бр.печена чушка;
2 с.л.доматено пюре;
50 мл.олио/зехтин;
1 с.л.брашно;
черен пипер;
мащерка;
сол;

магданоз;

В малко подсолена водичка сваряваме пилешките бутчета.Когато са изстинали ги обезкостяваме и накъсваме.
В мазнинката задушаваме лука,нарязан на полумесеци.Прибавяме и нарязаните пиперки.Позапържваме и добавяме 300-350 мл.бульонче,в което сме размили и брашънцето.
Оставяме да си къкри ястието и почти готово го подправяме с мащерка и черен пипер.
Не прекаляваме с мащерката,защото знаете,че е с доминиращ аромат.
Сервираме с поръска от магданозче:)!



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...