петък, 29 юни 2012 г.

ПАНТОФКИ С КАЙМА



продукти: за 3-4 бр.

500 гр.кайма/смес/;
3 бр.яйца;
3 стр.пресен лук;
100 гр.сирене;
2 бр.домати;
1/2 ч.л.черен пипер;
1/2 ч.л.кимион;
1/2 ч.л.сол;
магданоз;
олио;

Омесваме каймата със солта,черния пипер,кимиона,едното яйце и наситнения лук.Прибавяме наситно нарязания магданоз и малко водичка и доомесваме .Прибираме сместа в хладилника.


Объркваме натрошеното сирене с останалите две яйца.

В тавичката,в която ще печем застиламе лист хартия за печене.Разделяме каймата на толкова топки,колкото порции ще са ни нужни.
Разстиламе всяка купчинка на елепса.Покриваме с кръгчета домат.

Отгоре разпределяме от сиренето с яйцата.

Поливаме всяка пантовка с малко олио и печем на 180С до готовност.
Поднасяме с гарнитура според вкуса ни.
Да Ви е сладко!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...