петък, 13 февруари 2015 г.

СВИНСКО С ТУРШИЯ И КОРЕНОПЛОДНО ПЮРЕ

продукти:

600 гр.свински бут или плешка;
4-5 бр.средни картофа;
2 бр.моркови;
1/4 черна ряпа;
1 с.л.горчица;
5 с.л.майонеза;
1 купичка зеленчуци от туршия;
1/2 каф.ч.олио;
сол;
черен пипер;

В подсолена вода сваряваме обелените картофи,моркови и ряпа.Сварените зеленчуци намачкваме на пюре и овкусяваме с горчицата,майонезата и добавяме малко сол.
Месото нарязваме на хапки посоляваме го с пипер и сол.Заливаме го с 1 ч.ч.вода и олиото.Похлупваме съда и задушаваме до готовност.Малко преди изключване на котлона прибавяме нарязаните мариновани зеленчуци.
Поднасянето е въпрос на настроение и виждане:)
Сигурна съм че ще Ви се услади!






"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...