сряда, 15 февруари 2012 г.

ШОКОЛАДОВА ЛЮБОВ


продукти:за 4-5 бройки

100 гр.млечен шоколад/или пилети/;
100 гр.черен шоколад/или пилети/;
50 гр.захар;
50 гр.кокосови стърготини;
20 гр.масло;
бадемов чипс;

Разтапяме на водна баня шоколада заедно с маслото.
Изсипваме 1/2 от шоколада във формичките,които е препоръчително да са силиконови.Поръсваме с малко кокос.Карамелизираме захарта на сухо до светло карамелено :) и сипваме върху стърготините.Покриваме с останалия разтопен шоколад като оставим много мъничко от нея за допълнителна украса.
Поръсваме върху още мекия шоколад от бадемовия чипс.
От останалият шоколад правим топченца ,които овалваме в кокос и поставяме върху всеки десерт по едно.
Поставяме шоколадовите изкушения в хладилник за 1 час.
Много бърз и ароматен начин да засвидетелстваме любовта си към семейство и приятели!
Много се надявам да опитате.....


ПИДЕ



продукти за тестото:


500 гр.бяло брашно;
1/2 кубче мая;
50 гр.маргарин;
1 с.л.сол;
1с.л.мед/течен/;
вода;

продукти за гарниране:


150 гр.сирене;
1 яйце;
100 мл.течна готварска сметана;
50 гр.кашкавал;
ронена чубрица;
олио;

Пресяваме брашното със солта в удобна купа.Натрошаваме маята , прибавяме маргарина  и лъжижицата мед.Разбъркваме на сухо с лъжица.Започваме омесването като сипваме постепенно студена вода.Тестото което ни трябва е меко и еластично:)Когато сме готови оставяме тестото на топло место да удвои размера си.
След като е втасало веднъж го разделяме на толкова топчета /максимум 4 бр./колкото пидета.
Аз разделих тестото на две,за да станат две големи пидета,които са достатъчни за 4-5 порции.
Разточваме топката на кръгла кора с дебелина 0,5 см..
Преместваме кората в подмазана тавичка и навиваме краищата на вътре /така образуваме борд/и оформяме квадрат.
Намазваме с олио тестото и в полученото кладенче изсипваме плънката,която сме приготвили като сме объркали натрошеното сирене ,яйцето и сметаната.
Пъхваме ястието във фурната,която е предварително включена  на 100 градуса,за да втаса за около 5 мин.и печем на 200 градуса до приятното порозовяване на пидето.Когато е готово поръсваме с настърган кашкавал и ронена чубрица.Пъхваме във вече изключената фурна да се разстопи кашкавала.

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...