понеделник, 12 октомври 2015 г.

СПАНАЧЕН МИШ-МАШ (вариант 1)


продукти:
500 гр. спанак;
150 гр.пушено свинско филе;
2 стр.праз лук;
100 гр.сирене;
50 мл.зехтин;
50 гр.краве масло;
5-6 бр.яйца;
сол;
лют червен пипер(по желание);

Измиваме и накъсваме спанака.
В по дълбок съд загряваме кравето масло и зехтина.Когато температурата е достатъчно висока в мазнината изсипваме кръгчетата праз и дребните парченца пушено месо.След десет -петнайсет минути при тях пъхваме и хрупкавия спанак.Посоляваме.След още десетина минутки чукваме яйцата и добавяме натрошеното сирене.
Ястието е готово за сервиране когато яйцата са видимо изпържени.
Поднасяме с щипка лют пипер ако желаем да ни е по-пикантно .......






"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...