понеделник, 28 април 2014 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С КАРТОФИ


продукти:

2 ч.ч.сварено и накъсано пилешко месо;
500 гр.сварени и намачкани картофи;
1 вр.пресен кромид-лук;
2 яйца;
бял пипер;
сол;
ронена чубрица;

олио;

Наситняваме лука и го прибавяме в съда ,в който го очакват намачканите картофки и пилешкото месце.Чукваме яйцата и овкусяваме с подправките,за които не давам точни мерки-оставям на вашата преценка и вкус.
Застиламе дъното на тавичка с хартия и подреждаме оформените като топчета кюфтенца.
Поливаме с малко олио и печем на 180С.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...