събота, 9 март 2013 г.

ПАЧА


продукти:

2 бр.свински крачета;
1 с.л.сол;
1 ч.л.черен пипер;

В 1 1/2 л. подсолена вода (в херметическа тенджера) сваряваме крачетата.
Когато са готови ги обезкостяваме.Подправяме бульона с черен пипер.
В малки купички разпределяме месото и заливаме с бульончето.
Прибираме в хладилник.
Поднасяме като обръщаме купичките в чинийка и поливаме с оцет или комбинация от оцет и счукан чесън.
Прекрасно е...така,че докато още е подходящ сезонът-опитайте:)!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...