сряда, 30 март 2016 г.

ПРОЛЕТНО ПИЛЕ С КИНОА



продукти:

2 бр.пилешки пържоли от бут;
1 ч.ч.киноа;
1/2 ч.л.морска сол;
6-7 бр.чери домати;
6-7 стр.пресен кромид;
4 с.л.зехтин(олио);
1-2  люти чушлета;
щипка-две мащерка;

препечен сусам;

Пилешките пържолки предварително съм мариновала в счукан чесън,едро нарязан лук,сол и зехтин(олио).Запичам ги на сух тиган.
В подолена вода сварявам 1:2 киноата.
В тиган загрявам зехтина и за кратко запържвам ситно нарязания зелен лук и разполовените малки доматчета.Добавяме и пилешкото,нарязано на едри парчета и накълцаните чушлета.След около 3-4 мин.сипваме и киноата.Поднасяме ястието поръсено с мащерка и сусам.
Да Ви е сладко!




ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...