сряда, 30 март 2016 г.

ПРОЛЕТНО ПИЛЕ С КИНОА



продукти:

2 бр.пилешки пържоли от бут;
1 ч.ч.киноа;
1/2 ч.л.морска сол;
6-7 бр.чери домати;
6-7 стр.пресен кромид;
4 с.л.зехтин(олио);
1-2  люти чушлета;
щипка-две мащерка;

препечен сусам;

Пилешките пържолки предварително съм мариновала в счукан чесън,едро нарязан лук,сол и зехтин(олио).Запичам ги на сух тиган.
В подолена вода сварявам 1:2 киноата.
В тиган загрявам зехтина и за кратко запържвам ситно нарязания зелен лук и разполовените малки доматчета.Добавяме и пилешкото,нарязано на едри парчета и накълцаните чушлета.След около 3-4 мин.сипваме и киноата.Поднасяме ястието поръсено с мащерка и сусам.
Да Ви е сладко!




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...