сряда, 30 март 2016 г.

ПРОЛЕТНО ПИЛЕ С КИНОА



продукти:

2 бр.пилешки пържоли от бут;
1 ч.ч.киноа;
1/2 ч.л.морска сол;
6-7 бр.чери домати;
6-7 стр.пресен кромид;
4 с.л.зехтин(олио);
1-2  люти чушлета;
щипка-две мащерка;

препечен сусам;

Пилешките пържолки предварително съм мариновала в счукан чесън,едро нарязан лук,сол и зехтин(олио).Запичам ги на сух тиган.
В подолена вода сварявам 1:2 киноата.
В тиган загрявам зехтина и за кратко запържвам ситно нарязания зелен лук и разполовените малки доматчета.Добавяме и пилешкото,нарязано на едри парчета и накълцаните чушлета.След около 3-4 мин.сипваме и киноата.Поднасяме ястието поръсено с мащерка и сусам.
Да Ви е сладко!




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...