сряда, 9 април 2014 г.

ТРИГУНКИ С БАДЕМИ


продукти:

500 гр.бутер тесто;
1 каф.ч.филирани бадеми:
орехови ядки;

***сироп:
1 ч.ч.вода;
1 ч.ч.захар;
1 ванилия;
1 резен лимон;

Бутер тестото нарязваме на малки квадратчета(приблизително 5 см.).
В единия край на тестото сипваме от бадемите,а с другия край загъваме.Притискаме с връхчето на нож,за да запечатаме:).От горе поставяме по една-две орехови ядки(те не са задължително,но не са и излишни).
Печем тригуните на 170С до порозовяване върху хартия.
Сиропа приготвяме с посочените продукти на котлона ,до като се разтопи захарта.
Студените(топлите)тригуни заливаме с топлия(студения)сироп.
Този десерт е колкото лесен,толкова и вкусен.

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...