сряда, 9 април 2014 г.

ТРИГУНКИ С БАДЕМИ


продукти:

500 гр.бутер тесто;
1 каф.ч.филирани бадеми:
орехови ядки;

***сироп:
1 ч.ч.вода;
1 ч.ч.захар;
1 ванилия;
1 резен лимон;

Бутер тестото нарязваме на малки квадратчета(приблизително 5 см.).
В единия край на тестото сипваме от бадемите,а с другия край загъваме.Притискаме с връхчето на нож,за да запечатаме:).От горе поставяме по една-две орехови ядки(те не са задължително,но не са и излишни).
Печем тригуните на 170С до порозовяване върху хартия.
Сиропа приготвяме с посочените продукти на котлона ,до като се разтопи захарта.
Студените(топлите)тригуни заливаме с топлия(студения)сироп.
Този десерт е колкото лесен,толкова и вкусен.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...