петък, 11 декември 2015 г.

ХРУПКАВИ КАРТОФЕНИ КЮФТЕНЦА С КОПРИВА


продукти:
500 гр.картофи;
500 гр.прясна коприва;
3 бр.яйца(едното е за паниране)
40-50 гр.солени кракери:
2 бр.моркови;
1 стр.праз;
сол;

олио за пържене;


Сваряваме в подсолена вода обелените картофки  заедно с обелените моркови.Готовите картофи намачкваме с ръчна преса.Морковите нарязваме на кубчета.
Копривата попарваме и отцедена я накълцваме на ситничко.
Трите готови продукта омесваме в удобна купа заедно с едното от яйцата,солта и наситнения праз.
Оставяме сместа да почине,а през това време смиламе кракерите.
Оформяме кюфтенцата.Потапяме в смес от малко водичка(прясно мляко) и останалото яйце,овалваме в кракер панировката и пържим силно загрятата мазнина.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...